چگونه توانستیم با استفاده از دست ساز های معلمان و روش های تلفیقی نوین تدریس علاقه دانش اموزان پایه سوم دانش آموزان استثنایی را در درس ریاضی افزایش دهیم ؟
کد مقاله : 1034-CNF
نویسندگان
کبری نجاری، آمنه گلستانی *
آموزگار
چکیده مقاله
این پژوهش با هدف آموزش بهتر درس ریاضی درمجتمع آموزشی پسرانه حاجی بابایی در مقطع ابتدایی پایه سوم چند معلولیتی با 4 دانش آموز با محتوای کتاب کم توان ذهنی با روش اقدام پژوهی صورت گرفته است. یکی ازچالش های بوجود آمده عدم یادگیری عمیق مفاهیم می باشد ، نمرات دانش آموزان که از طریق آزمون مداد – کاغذی بارها مشاهده شده است و از طرفی اظهارنظرات همکاران پایه بالاتر و والدین دانش آموزان حاکی از این است که فراگیران مفاهیم ریاضی را به صورت عمیق و کاربردی یاد نمی گیرند و در پایه های بالاتر با مشکل اساسیروبرو می شوند .
از سوی دیگر هنگامی که یادگیری معنادار صورت نمی گیرد دانش آموزان نمی توانند در زندگی روزمره خود به کار ببرند و از لحاظ روحی نیز بی علاقه به درس ریاضی می شوند و عدم اعتماد به نفس در آنان ایجاد می شود.
و این برای همکاران سوال بود که چگونه می توان یادگیری معنادار را در دانش آموزان بوجود آورد و
اطلاعات لازم در این زمینه از روش مصاحبه با صاحب نظران، معلمان با تجربه وکتاب های مرتبط و جستجو در اینترنت و سایتهای مختلف گردآوری شده است، که منجر به یافته های زیر گردید.
بهترین شیوه ارائه این درس با استفاده ار روش تلفیقی ( نمایشی و داستان گویی و بازی و اموزش مستقیم و یادگیری تیمی و مشارکت گروهی) است.
مهمترین ابزارهای تدریس این درس عبارتنداز : پازل، اسلایدهای آموزشی، فیلم ، ماکت ، کارت های آموزشی ،پوستر و ... .
کلیدواژه ها
کلید واژگان : دست سازه های معلمان، روش های تلفیقی ،درس ریاضی ، علاقه ، اقدام پژوهی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی