به میزبانی دانشگاه فرهنگیان استان قزوین برگزار گردید: دومین جشنواره کشوری آموزش کودکان استثنایی
28 مرداد 1399
به میزبانی دانشگاه فرهنگیان استان قزوین برگزار گردید:
دومین جشنواره کشوری آموزش کودکان استثنایی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان استان قزوین، روز دوشنبه مورخ 1399/05/27، دومین جشنواره کشوری آموزش کودکان استثنایی در فضای مجازی و به میزبانی دانشگاه فرهنگیان استان قزوین برگزار گردید.

پس از تلاوت کلام الله مجید، جشنواره با قرائت پیام معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان استثنایی کشور توسط مدیر امور پردیس های استان قزوین افتتاح شد. بخشی از پیام به شرح زیر است:

" در طی سال های گذشته علیرغم کوشش های چشمگیر برای شناساندن، معرفی آموزش و پرورش استثنایی و روش های نوین  در این حوزه، تا کنون همه ابعاد این نظام به روشنی ترسیم نشده است. برگزاری جشنواره آموزش کودکان استثنایی توسط دانشگاه فرهنگیان با مشارکت سایر نهاد های علمی و اجرایی، می تواند بهترین فرصت  برای تعامل و پیوند صاحبنظران و بالا بردن سطح آگاهی جامعه و معلمان پرتلاش دانش آموزان استثنایی باشد. ایجاد حساسیت در معلمان، دست اندرکاران و متولیان آموزش و پرورش استثنایی  نسبت به موضوع آموزش این عزیزان و  بکارگیری آخرین دستاوردهای علمی در حوزه آموزش علاوه بر این که حق کودکان استثنایی است، می تواند تحولی را در فرایند یادگیری و یاددهی ایجاد کند. سپس پیام ویدئویی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان پخش گردید و متن پیام معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی قرائت شد.

دکتر طاهری نیا در پیام خود به مناسبت جشنواره از اینکه در شرایط محدود کرونایی کشور نه تنها فعالیت های پژوهشی دانشگاه کم نشده بلکه بسیار پر رونق شده است، اظهار خوشحالی کرد. وی بر شناخت توانمندی ها و محدویت های مخاطب تاکید کرد و پیشنهاد داد: صاحبان ایده باید بتوانند با مدیران اجرایی حوزه تعلیم و تربیت گفتگو کنند و کارفرما، ایده صاحب قلم را به عرصه عمل وارد کند.

بخشی از پیام دکتر روشندل نیز به شرح ذیل است:

عدم توجه به تعلیم و تربیت کودکان استثنایی موجب زیان های اجتماعی و اقتصادی برای جامعه و در واقع هدر رفتن تعداد زیادی از افراد خواهد شد. در همین راستا یکی از وظایف دانشگاه فرهنگیان، تربیت متخصصانی در زمینه فراهم آوردن فرصت‌ های مناسب و امکانات آموزشی ویژه برای کودکان استثنایی و همچنین تربیت متخصصانی برای حداکثر کردن توانایی‌ های ذهنی و جسمی کودکان استثنایی با توجه به ویژگی‌ های عقلانی و جسمانی آنان است که این مهم از طریق راه اندازی رشته آموزش و پرورش کودکان استثنایی و جذب دانشجو در این رشته صورت می گیرد.

در ادامه، مدیریت امور پردیس ها و رییس جشنواره، ضمن خوشامد گویی به استادان و پژوهشگران سراسر کشور از حوزه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه به سبب فراهم نمودن تمهیدات این رویداد مهم علمی پژوهشی سپاسگزاری کرد.

دکتر مشهدی اظهار داشت: خدا را شاکر هستیم که میزبان این برنامه ارزنده ی پژوهشی هستیم که قطعا دغدغه بسیاری از عزیزان در سراسر کشور می باشد و لازم است از کلیه شرکت کنندگانی که در قالب های درس پژوهی ، اقدام پژوهی و روایت پژوهی آثار خود را به جشنواره ارسال کردند تشکر کنم.

وی به سابقه طولانی آموزش کودکان استثنایی و شروع آن از سالهای 1310 و 1311 و تاسیس مدرسه باغچه بان اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی پذیرای دانشجومعلمان رشته آموزش کودکان استثنایی از سال 1391 در مقطع کارشناسی هستیم. رییس جشنواره همچنین به مهم ترین مباحث درسی مربوط به آموزش کودکان استثنایی و اهمیت نقش دانشگاه فرهنگیان در تربیت معلمانی که وارد سیستم آموزش استثنایی کشور می شوند اشاره نمود..

دکتر اصغری مدیر کل آموزش و پرورش استان قزوین و دبیر علمی جشنواره نیز به اهمیت نقش جلسات پژوهشی در پیشرفت و توسعه امر آموزش و پرورش اشاره کرد.وی گفت: دانشگاه فرهنگیان وظیفه دارد فکرهای ناب را پرورش دهد و این فکرهای ناب وارد امر تعلیم و تربیت گردند.

طبق اعلام کمیته علمی جشنواره، 58 اثر به دبیرخانه دانشگاه ارسال شد که 50 مورد اقدام پژوهی و 8 مورد در بخش درس پژوهی بود. پس از داوری توسط کمیته داوری جشنواره، 4 اثر در بخش اقدام پژوهی به صورت ارائه سخنرانی و 3 اثر به صورت ارائه پوستر به عنوان برترین ها انتخاب شدند. در بخش درس پژوهی نیز 2 اثر به صورت ارائه سخنرانی و 1 اثر به صورت پوستر جهت ارائه انتخاب شدند.